1 Kasım 2024'ten itibaren, Mezuniyet Sonrası Çalışma İzni (PGWP) başvurularıyla ilgili yeni düzenlemeler yürürlüğe girecek. Bu güncellemeler, Uluslararası Öğrenciler için yenilenen uygunluk kriterlerini içermekte olup, Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Kurumu (IRCC) tarafından netleştirilmiştir.
Bu düzenlemelerin genel olarak yükseköğrenim seviyelerini etkilediğini ve ilk-ortaokul veya lise seviyesindeki öğrencileri etkilemediğini bilmek önemlidir.
İlkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrenciler için mevcut öğrenim izni başvuru sürecinde herhangi bir değişiklik yoktur. Özellikle, bu seviyeler için yapılan başvurularda, belirli bir yılın kota durumuna göre Kanada'da yabancı uyruklu öğrenciler için kontenjan olduğunu doğrulayan bir Eyalet Kabul Mektubu (Provincial Acceptance Letter - PAL) gerekmemektedir. Bu belge, yükseköğrenim (kolej, üniversite veya lisansüstü programlar) seviyesindeki öğrenim izni başvurularında talep edilmektedir.
Bununla ilgili ek bilgi; Bu talep edilen belge kotası 2024 yılında dolmadı ve bizler PAL alırken hiçbir öğrencimizde zorluk yaşamadık.
Kanada'da Liseye Başlama ve Öğrenim İzni Süreci
Öğrenciler, Kanada’da liseye herhangi bir zamanda başlayabilir, ancak mevcut kredilerin düzgün bir şekilde aktarılması ve başvurunun tamamlanması için eğitim kurumlarıyla iletişimde kalmaları önemlidir. Öğrenim izni işlem süreleri, başvuru sahibinin ülkesine göre değişiklik göstermektedir ve başvuruların zamanında yapılması ve okul başlangıç tarihlerine uyulması için profesyonel bir danışmanla iletişime geçmek tavsiye edilir.
Seneye eylül ayında eğitimine başlamak isteyen bir öğrenci ve ailesi genelde bizlerle ortalama 8-10 ay öncesinden iletişime geçiyor.
Kanada'da Lise Mezunuysanız, Öğrenim İzninizi Nasıl Uzatırsınız?
Kanada’da bir lise mezunu olduktan sonra, Kanada'da öğrenim izni başvurusu için farklı bir süreç geçerli olur. Kanada dışından yapılan ilk öğrenim izni başvurularından farklı olarak, Kanada içinde "Öğrenim İzni Uzatma" (Study Permit Extension) başvurusu yapılmalıdır. Öğrenciler Kanada’da zaten geçerli bir izin ile bulundukları için, IRCC’nin tüm gerekliliklerinin karşılanması durumunda, bu tür uzatma başvurularının onay oranları genellikle yüksektir.
Kanada'da İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri İçin Öğrenim İzni Uzatma
Daha düşük sınıf seviyelerine kayıtlı olan öğrencilerin her yıl öğrenimizni uzatma başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bu başvurular genellikle bir formalite olarak kabul edilir ve öğrencinin kendi ülkesinden yapılan ilk Öğrenim İzni başvurusuna göre çok daha az karmaşık ve streslidir. Bu başvuru için de, zorunlu belgeler arasında finansal belgeler ve diğer IRCC gereksinimleri geçerli olsa da, Kanada’da bir akademik yılı başarıyla tamamlayan öğrenciler Öğrenim İzni Uzatma başvurularında genellikle daha yüksek onay oranlarına sahiptir.
Özetle, bir öğrenci eğitim yolculuğuna Kanada’da ne kadar erken başlarsa, öğrenim izni başvuru sürecinin o kadar kolay olmasını sağlar. Kanada'da bulunduktan sonra, her akademik yıl için yıllık uzatma başvuruları yapmak gerekir.
Bu başvuruların doğru planlanması kritiktir, çünkü öğrenciler tüm vize gereksinimleri tamamlanana kadar Kanada’dan çıkış yapamayabilirler.
Öğrenim izni başvuruları ve uzatmaları için spesifik gereksinimlerin ve süreçlerin her ailenin özel durumlarına göre değişebileceği unutulmamalıdır. Mali durumlar, akademik geçmiş, ülke ile bağlar ve başvuru zamanlaması gibi faktörler sonucu etkileyebilir. Bu nedenle, ailelerin kendi durumlarını bireysel olarak değerlendirmeleri tavsiye edilir. Sorularınız varsa veya daha fazla açıklamaya ihtiyacınız olursa, bizimle veya okul idarenizle iletişime geçebilirsiniz.
Derinlemesine Uzmanlık ve Bilgi Deneyimi
Ekibimiz Kanada'nın göçmenlik yasaları ve düzenlemeleri üzerine geniş ve ayrıntılı bilgiye sahiptir. Bu, size en güncel ve doğru yönlendirmeyi sunarız.
Etik ve Profesyonel Danışmanlık
Açık ve Net Fiyatlandırma
Kişiye Özel Esnek Yaklaşımlar
Göçmenlik Danışmanlığı Hizmetleri İçin İletişime Geçin
Eğitim Danışmanlığı İçin Bilgi Alın
Detaylı Bilgi İçin Kaynaklarımızı İnceleyin
Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Edin
Comments